Frågor och svar om chiptuning och RaceChip

Ett samtal med RaceChip-grundaren Manuel Götz

Varför trimma motorn alls?
Att köra är så mycket mer än bara ett praktiskt sätt att komma från punkt A till punkt B. Bilar kan vara så spännande och om de är rätt inställda kan de ge oss en riktigt spännande åktur. Som chip-tuners drivs vi av en passion; alla borde ha möjlighet att uppleva den förbättrade accelerationen och bättre kördynamik som kommer med motoroptimering. Det är därför RaceChips senaste elektroniska uppgraderingar är tillgänglig för nästan alla tillverkare och moderna motorer.


Vad är chiptuning exakt?
Chiptuning är den senaste formen för elektronisk motoroptimering. En enhet installeras mellan motorns styrenhet och sensorerna - det är en typ av minidator (vissa säger digital inställning) vilket förbättrar parametrarna som ställs in av tillverkaren.
RaceChip-tuningboxar körs med vår egen programvara som vi modifierar för att arbeta med varje motor så att de optimerar de elektriska signalerna till och från motorn. Vi utför omfattande tester med olika motorer tills vi har fått ett optimalt resultat. RaceChip modifierar mestadels signalerna till insprutningssystemet och utnyttjar motorns reserver som är inbyggda av tillverkaren. Du kan få ut så mycket som möjligt av din bil.
Vår metod för optimering av motorer använder samma princip för elektronisk förbättring som tillverkarna använder för att skilja mellan modeller som använder samma motorblock. Till exempel använder nästan alla nuvarande BMW 4-cylindriga motorer samma 2-liters block men har mycket olika effektuttag tack vare förändringar i ECU.
Chiptuning är möjlig med valfri överladdad injektionsmotor, oavsett om det är en turbo eller kompressor som gör kraften. Det betyder att vi kan få mer prestanda från nästan vilken turbodiesel som helst (både common rail och mekanisk pump) eller överladdad bensinmotor.


Hur mycket mer kraft kan jag få med chiptuning?
Betydligt mer: beroende på vilken motor du har i bilen och den RaceChip-modell du väljer kan du få upp till 30% mer kraft och 30% mer vridmoment. Och vår chiptuning förblir alltid väl inom de reserver som är inbyggda i din motor.

Finns det ett RaceChip för mitt fordon?
Nästan säkert. RaceChip har utvecklat chipboxar med dedikerad programvara till mer än 3 000 modeller från över 60 tillverkare.

Hur skiljer sig chiptuning från omappning / OBD-inställning?
Chiptuning (via en powerbox) fungerar utan att ändra tillverkarens hårdvara och programvara; alla system som skyddar motorn förblir intakta, du kan enkelt installera lådan själv och ditt fordon kan återställas helt till fabriksinställningarna.
OBD-inställning (omborddiagnostik) får åtkomst till tillverkarens inställningar för motorns
hanterings- och elektroniksystem, och ändrar dem, vanligtvis permanent. Installation innebär generellt betydande kostnader och kan inte återställas helt.

Är RaceChip-optimering garanterat säker?
Ja - Det är enkelt, testat och säkert. Vinsterna från RaceChip-inställningen ligger alltid inom fordonets prestanda. Det finns inga fysiska förändringar i motorn. Vi använder bara de termiska och mekaniska reserver som är inbyggda i varje produktionsmotor.
RaceChip erbjuder en garanti på upp till 2 år på de viktigaste motorkomponenterna (t.ex. turboaggregatet) och tillbehörsdelar (t.ex. växellåda) och en produktgaranti på upp till 5 år på själva chipboxen.