Högre effekt kombinerat med bättre bränsleförbrukning.
Du kommer dra fördel av båda delar, utan kompromiss!

LÄGRE FÖRBRUKNING

Med ett RaceChip trim behöver du inte välja mellan ökad effekt och spara bränsle. RaceChip ger dig båda delar. Fördelen med förbättrad prestanda är att du kommer längre på samma tank med hjälp av våra sofistikerade tuning chip.

UPP TILL 15% lägre förbrukning
Spara pengar med RaceChip och gynna miljön

Med lugn körning, kan du spara upp till 15% bränsle med RaceChip. Detta betyder att våra trimchip betalar sig självt ganska snabbt. Våra produkter är designade för att sänka bränsleförbrukningen. Njut av den extra effekten när du trycker till på gaspedalen samtidigt som du sparar bränsle när du kör i de lägre växlarna

(1) Resultaten ovan är baserat på Audi Q7 3.0 TDI med 245 HP. Ett dieselpris på 16 kr per liter användes för att räkna ut kostnaden.

Optimerat vridmoment – rätt väg att gå

Lägre varvtal i genomsnitt = lägre förbrukning
Förenklat påverkas ett fordons förbrukning främst av två faktorer:

En relevant faktor är motorns volym. Eller med andra ord hur många cylindrar den har, vilka fylls med bränsleluftblandning under insugsfasen. Den andra faktorn är med vilken frekvens cylindrarna fylls, ditt varvtal. Med andra ord att köra med lägre varvtal i högre växlar sänker förbrukningen. Det är hemligheten i god bränsleekonomi.

Den rätta körvanan för maximal bränsleekonomi

Några tips för att spara bränsle
Din bränsleekonomi påverkas kraftigt av din körvana.
Om du kör precis som vanligt efter att installerat RaceChip (förutsatt att du inte alltid kör med gasen i botten), kommer du snabbt märka av din lägre förbrukning. Här kommer några extra tips som ett tillägg till chip tuning från RaceChip för att få ner bränslekostnaden så mycket det går.

Din körglädje kommer inte offras för att du väljer mer effektiva växlar när du kör.

Många människor antar att körglädje och effektiv körning inte går ihop, men som tur är för oss stämmer det inte alls. Experter råder till snabb acceleration upp till önskad hastighet för att sen hålla hastigheten i en låg växel.

Kör förutsägbart


Släpp gasen i förväg när du ser ett rödljus eller långsammare bilar framför dig och behåll växeln i. Du saktar in utan att använda bromsarna. Detta får dig spara bränsle, för att en rullande bil med växel i kräver inget bränsle, du sparar inte bara bränsle utan även slitage på dina bromsar.

Banta din bil


Onödigt bagage som tex i bagaget, skapar mer vikt än du tror och kräver energi när du kör, extern extrautrustning som takbågar mm försämrar aerodynamiken avsevärt och påverkar även det negativt. Som tumregel ökar förbrukningen varje 100kg extra vikt 0,5l bränsle per 100km. Att inte ha något onödigt i och på din bil förbättrar verkligen din bränsleekonomi!
Kör alltid med rätt däcktryck, för lågt tryck drar extra bränsle.